Casa California

Golfbanen

 

In de directe omgeving van Moraira vindt u twee prachtige golfbanen waar u het hele jaar door fantastisch kunt golfen. Club De Golf Ifach, 9 holes, Club De Golf Javea, 9 holes, iets verder weg en richting Denia La Sella Golf, 27 holes.

 

Calpe

 

Calpe ligt in een baai met uitzicht op de Peñon d´Ifach, de berg Calpes. De 332 meter uit de zee omhoogkomende en onder natuurbescherming staande kalkrots heeft iets majestieus. 80 verschillende vogel- en meer dan 300 verschillende plantensoorten leven en groeien op de berg. Calpe biedt vele watersport mogelijkheden. Verschillende kleine musea en mooi groot concerthuis met vele voorstellingen. Festival Park. Pretpark. Playa de Levante. Boottocht naar de Penon. Haven van Calpe. Het milde klimaat heeft veel buitenlanders, voornamelijk Britten, Duitsers, Belgen, Roemenen, Nederlanders, Zwitsers, Fransen en Columbianen, besloten om hier permanent te gaan wonen.

 

Bénissa

 

Bezoek de mooie oude stad, een van de mooiste van de regio, het Franciscaans klooster, de bekende neogotische kerk de "kathedraal de la Marina" met 3 zeer grote hallen. Het stadscentrum van Benissa ligt 275 meter boven zeeniveau, ongeveer 6 kilometer van de kust vandaan. Landbouw vormde tot het begin van deze eeuw de hoofdbron van inkomsten voor deze stad. Tegenwoordig is het het toerisme.

 

Javea (Xabia)

 

Ligt tussen twee spectaculaire kapen aan de Spaanse oostkust - de „Cabo San Antonio" in het noorden (in het natuurpark Montgó gelegen) en de Cabo de la Nao (meest oostelijke punt van het land Valencia, die de baaien van Alicante en Valencia van elkaar scheidt) in het zuiden. Bezoek de mooie oude stad, de kerk van Sint-Bartholomeus (nationaal monument), en Sint Aantoon en omgeving. De kerk van Nuestra Senora del Loreto : gelegen in de haven van Javea. In het jaar 2007 telde de gemeente officieel 27.000 inwoners, men schat echter het aantal permanente inwoners op 40.000. Dat verklaart ook het grote aantal restaurants, cafés en bars die dagelijks hun gastvrijheid aanbieden.